Skoleborde
De brune træborde, børnene sidder ved her, er nogle, vi har sendt ned til dem

PAF Denmark er en privat U-landshjælpeorganisation. Navnet kommer fra vores venskabsorganisation i Zambia, som hedder Peoples Action Forum.
Den daglige leder PAF i Zambia er Jennifer Chivela, Jennifer har en baggrund i spejderbevægelsen i Zambia. Det er således igennem Dansk Spejderkorps Sydslesvig og Det Danske Spejderkorps i Danmark, at vi har fået kontakt til PAF i Zambia. PAF Zambia driver en række skoler, først og fremmest for forældreløse børn. Der er mange børn i Zambia, som har mistet deres forældre til HIV. PAF-Zambia udfører et stort oplysningsarbejde om HIV for børn og voksne. De voksne undervises i beskyttelse og smittespredning samt om vigtigheden af at tage medicin, hvis de er blevet smittede. Derudover arbejde man med at undervise navnlig kvinderne i at skaffe mulighed for igennem småerhverv at skaffe en indtægt til familien. Børn og voksne undervises desuden i at dyrke grøntsager. Det er disse aktiviteter, vi fra PAF-Danmark understøtter med vores aktiviteter.
PAF Denmark og Dansk Spejderkorps Sydslesvig har bl.a. afholdt loppemarkeder, hvor vi har skaffet penge til vores venner i Zambia.
Vores projekt i 2009 var en 40 fods container, som vi fyldte med skolebord og stole, som vi fik fra Oxbøl skole i Vestjylland. Desuden havde vi indsamlet nogle computere og elektriske symaskiner samt køkkengrej, som kom med i samme sending.

PAF Zambia vision er: Et fredfyldt Zambiansk samfund med fællesskab mellem land og by, som opnås ved at arbejde for en retfærdig og bæredygtig udvikling.

PAF Zambias mission er: At sætte samfundene ude i landdistrikterne i stand til at få en bæredygtig udvikling igennem uformel undervisning.

Det er ovenstående vision og mission, vi, gennem vores arbejde her i Danmark, forsøger at hjælpe dem til at gennemføre i Zambia.

Om forholdene i Zambia kan fortælles. Det officielle Zambia kan ikke følge med. Dvs. i mange landsbyer er der ingen skoler. Her hjælper PAF-Zambia med af bygge "Community skoler". Community skoler er skoler, som bygges og drives af befolkningen i den pågældende landsby. En sådan skole kostede i 2009 - ca. 45.000 kr. Den består af 2 fine klasselokaler og et lille "kontor" mellem klasselokalerne. De 45.000 kr. dækker materialerne, mens lokalbefolkningen stiller med arbejdskraften. Børnene, som kommer i disse skoler, får et måltid mad hver middag, et sådant måltid består af en majs/soyagrød, som tilberedes at frivillige mødre, som kommer hen på skolen på skift for at tilberedde maden til børnene.

På grund af besparelser i den offentlige støtte til private hjælpeorganisationer, har vi set os nødsaget til at indstille vores aktiviteter.

Clara


Clara fra PAF i Chipata viser stolt nogle af de ting frem, medlemmerne har fremstillet på de elektriske symaskiner, vi har sendt ned til dem. De viste også stikkevarer frem, de havde fremstillet af stikkegarn, de havde modtaget fra venner i Australien
Vandpumpe
En af de vandpumper PAF Zambia har været med til at sætte op sammen med udenlandske sponsorer
  CVR: 33407947 Postadr.: Rylevej 8, 5464 Brenderup